Τα βιολογικά καλλυντικά KALUNA παρασκευάζονται σε ένα σύγχρονο εργαστήριο που βρίσκεται εγκατεστημένο σε ένα βοτανικό κτήμα μέσα στην καρδιά του δάσους της βόρειας Εύβοιας, έξω από το καταπράσινο χωριό Αχλάδι.

Ολόκληρη η περιοχή της βόρειας Εύβοιας φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό βοτάνων που αποτελούν τη βάση των καλλυντικών και των βοτανικών σκευασμάτων της εταιρίας KALUNA. Ρίγανη, θυμάρι, πολυκόμπι, αγριμόνιο, ταραξάκο, κόνυζα, άγρια τριανταφυλλιά, υπερικό, λαβδανιά, μυρτιά και δεκάδες άλλα δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για τη δική μας υγεία, αλλά και για την παρασκευή φρέσκων, αγνών εκχυλισμάτων και καλλυντικών που προσφέρει με μεγάλη φροντίδα η εταιρία μας.

Το κτήμα είναι γεμάτο από οπωροφόρα και θεραπευτικά δέντρα, λαχανικά και βότανα, απαλλαγμένα από οποιαδήποτε χημικά. Μια μεγάλη ποικιλία αυτοφυών βοτάνων συμβιώνουν στο κτήμα και η συλλογή τους γίνεται με μια λογική αειφορίας, δηλαδή έτσι ώστε τα βότανα αυτά να μην μειώνονται σε αριθμούς, αλλά αντίθετα να αυξάνονται. Παράλληλα, στο κτήμα καλλιεργούνται με ήπιες βιολογικές μεθόδους ένας μεγάλος αριθμός ήμερων βοτάνων, όπως λεβάντα, καλέντουλα, τριανταφυλλιές, χαμομήλι, δεντρολίβανο, λουίζα, σύμφυτο, εχινάκεια κλπ. Η μέθοδος καλλιέργειας στηρίζεται στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας (χρήση κομπόστ και κοπριάς, χλωρή λίπανση, συγκαλλιέργειες), του βιοδυναμικού ημερολογίου (αγροτικές εργασίες σύμφωνα με τις φάσεις της σελήνης και τις θέσεις των πλανητών), της φυσικής καλλιέργειας (ενθάρρυνση φυσικών μηχανισμών αποκατάστασης της οικολογικής ισορροπίας του κτήματος) και της παραδοσιακής γνώσης (χρήση βοτανικών σκευασμάτων για θεραπεία ασθενειών των φυτών).

Η εγκατάσταση του εργαστηρίου καλλυντικών μέσα σε αυτό το κτήμα δίνει στην εταιρία μας την ευκαιρία να αξιοποιεί άμεσα τις ιδιότητες των βοτάνων, χωρίς την ταλαιπωρία και την χρονοτριβή της μεταφοράς. Παράλληλα, έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την άριστη ποιότητα των φυτών που χρησιμοποιούνται.

Το εργαστήριο είναι πλήρως αδειοδοτημένο από τον ΕΟΦ και διευθύνεται από τον γιατρό, βιοκαλλιεργητή και βοτανοθεραπευτή δρα Ρολάνδο Παύλου. Διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ώστε να μπορεί να διενεργεί διαρκείς λεπτομερείς ποιοτικούς ελέγχους τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στα τελικά προϊόντα, ενώ η παραγωγή στηρίζεται στην ηπιότερη δυνατή επεξεργασία των βοτάνων, ώστε να μη χαθεί το παραμικρό από τις πολύτιμες ιδιότητες τους.

Τα φρέσκα βιολογικά καλλυντικά και φυτικά εκχυλίσματα KALUNA δεν περιέχουν ίχνος χημικών. Μετά από πολυετείς έρευνες και δοκιμές καταφέραμε να δημιουργήσουμε προϊόντα που αξιοποιούν αποκλειστικά τις ιδιότητες των βοτάνων για την αποτελεσματικότητα, τη συντήρηση, την υφή, το χρώμα και το άρωμα τους. Γνωρίστε τα!