Τα απίστευτα κουνούπια!

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μυστική ζωή των κουνουπιών:

1. Η θηλυκιά, εφόσον την ταΐζεις με εθελοντική αιμοδοσία, μπορεί να επιβιώσει μέχρι και δύο μήνες! Υπομονή! Αντίθετα, οι χορτοφάγοι αρσενικοί ζουν μερικές μέρες μόνο… (η χορτοφαγία σε αυτή την περίπτωση δεν ευνοεί την μακροημέρευση!)
2. Κάθε φορά που σε τσιμπά, περιμένει 3-5 μέρες να ωριμάσουν τα αυγά και γεννάει 50-200 αυγουλάκια αναλόγως του είδους Συνολικά, γεννάει συνήθως σε 3 δόσεις πριν πεθάνει.
3. Για να σε τσιμπήσει, πάει να πει πως ήδη έχει ζευγαρώσει και το σπέρμα που κουβαλάει από τον αγαπημένο της αρκεί για όσα αυγά γεννήσει στη ζωή της! Δεν χρειάζεται να ξαναζευγαρώσει!
4. Αυτό που ελκύει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ του ιδρώτα και το διοξείδιο του άνθρακα της εκπνοής μας! Τα υπόλοιπα είναι αστικοί μύθοι!
5. Όταν σε τσιμπά, ετοιμάζει πολύ καλά το χειρουργικό πεδίο! Για την αιμοληψία χρησιμοποιεί ένα περίπλοκο, εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα έξι σωλήνων που κρύβονται στην προβοσκίδα και προσομοιάζουν με τα ιατρικά ενδοσκόπια! (δείτε το ζωντανά στο https://youtu.be/RLIYuXlUS3k).
6. Καθώς τσιμπάει, ρίχνει αναισθητικό για να μην πονέσουμε και οδηγεί το ενδοσκόπιο στρίβοντας το ακόμα και σε γωνία 90 μοιρών μέχρι να βρει ένα κατάλληλο τριχοειδές. Ρίχνει αντιπηκτικό για να ρουφιέται το αίμα ευκολότερα και μετά προχωράει στην αιμοληψία. Επιστημονική δουλειά!
7. Ρουφώντας στην κοιλιά του το αίμα, το “σουρώνει” αποβάλλοντας από την ουρά το παραπανίσιο νερό και κρατώντας τα θρεπτικά συστατικά!
8. Επιλέγει σημεία που ίσως κάποια στιγμή να φιλοξενήσουν νερό για να γεννήσει. Δεν ρίχνει όλα τα αυγουλάκια σε ένα σημείο, τα απλώνει σε διάφορα σημεία. Τα αυγουλάκια μπορεί να αντέξουν μέχρι κι ένα χρόνο περιμένοντας να βρεθούν στο νερό για να γίνουν προνύμφες.
9. Όταν είχε προκύψει το πρόβλημα με τα εισαγόμενα κουνούπια, μάθαμε πως ο κυριότερος τρόπος που τα κουνούπια κατάφερναν να διεισδύσουν στη χώρα ήταν γεννώντας τα αυγά τους στις ρωγμές των μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων που η χώρα μας εισήγαγε από ασιατικές χώρες.
10. Η αντίδραση του θύματος στο τσίμπημα του κουνουπιού οφείλεται σε πεπτίδια που περιέχονται στο σάλιο του που λειτουργούν σαν αντιγόνα προκαλώντας ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο βαθμό ευαισθησίας από άνθρωπο σε άνθρωπο:
α. Κάποιοι τυχεροί άνθρωποι δεν παρουσιάζουν αντίδραση είτε γιατί η άμυνα τους δεν αναγνωρίζει ως εχθρικά τα αντιγόνα αυτά, είτε γιατί τα αναγνωρίζει και τα θεωρεί “ακίνδυνα”.
β. Οι περισσότεροι παρουσιάζουν ελαφρά ερυθρότητα και κνησμό στο σημείο νύξης, άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν τοπική κνίδωση με πιο ευρεία πεπλατυσμένη ερυθρή και ελαφρά υπερυψωμένη επιφάνεια
γ. Άλλοι εμφανίζουν το λεγόμενο σύνδρομο skeeter, με διάσπαρτες ερυθρότητες, διόγκωση, πονοκέφαλο ή πυρετό.
δ. Σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος επικίνδυνης αναφυλακτικής αντίδρασης.
Πιο συχνή από αυτό το τελευταίο είναι όμως η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους πρόληψης όπως τα βιολογικά αιθέρια έλαια σιτρονέλλας ή λεβάντας KALUNA, σε συσκευές καύσης για εσωτερικούς χώρους ή ελαιώδη προϊόντα που τα περιέχουν, όπως το βιολογικό λάδι σώματος με σιτρονέλλα της εταιρίας μας.
Επίσης, σας προτείνουμε για τα τσιμπήματα καταπραϋντικές κηραλοιφές όπως η Βιολογική Κηραλοιφή Βάλσαμο KALUNA.

Καλό καλοκαίρι! 🙂

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

0

TOP

X